TAUSTA

Kuopion Konepaja on osa entistä valtionrautateiden konepajaa. Tiilinen osa rakennuksesta valmistui vuonna 1932, jonka jälkeen rakennusta on laajennettu 1980-luvulle saakka. Konepajatoiminta tiloissa lakkautettiin vuonna 2002, minkä jälkeen tiloissa on toiminut muun muassa Savon ammattiopisto Sakky.

Kuopiossa vuosittain järjestettävä kansainvälinen esitystaiteen festivaali ANTI – Contemporary Art Festival on järjestänyt Kuopion Konepajan tiloissa esityksiä ja tapahtumia jo usean vuoden ajan. Myös muut paikalliset kulttuuritoimijat kuten Kuopion SoiJaTanssit ovat järjestäneet tiloissa taidetapahtumia.

Vuonna 2024 Kuopion Konepaja avataan käyttäjälähtöisten kulttuuri- ja taidetapahtumien ja muiden tilaisuuksien kodiksi ANTI-festivaalin koordinoimana. Toiminnan mahdollistaa Euroopan komission Luova Eurooppa -ohjelman tukema kansainvälinen Future DiverCities -hanke. Kuopion Konepajan käytännön toteutus on Kuopion paikallisraadin eli kuopiolaisten aktiivien suunnittelemaa ja toteuttamaa.

Lisätietoja Kuopion Konepajan taustasta voit kysyä sähköpostitse ANTI-festivaalin viestintäkoordinaattori Alli Mattilalta (alli@antifestival.com).

Kuopion Konepajan tiloissa on järjestetty ANTI-festivaalin tapahtumia jo usean vuoden ajan. Kuvat: Akseli Muraja.